Najúspešnejší foodbloger Martin PYCO Rausch sa vracia s knihou famóznych receptov, ktoré pošteklia všetky vaše chuťové poháriky. Vyše 70 receptov a kapitoly ako Predjedlá, Polievky, Hlavné jedlá a Dezerty.
Napríklad cícerový nárez, šošovicové karí s ryžou, špenátové koláčiky, frittata, syrové krokety, ale tiež placky z kyslej kapusty, či špagetový koláč. Pochutíte si na čoko-mrkvových mafinoch, figovom crumble, úžasnom marhuľovom koláči…
Treba si variť, tvrdí PYCO
Aké recepty nájdete v knihe? Ako PYCO tvorí video obsah na sociálnych sieťach? Ktoré sú jeho obľúbené recepty a jedlá, či ktoré ingrediencie miluje? Aj to prezrádza v rozhovore pre podcast Knižný kompas. Vypočujte si ho:
Kniha Treba si variť je nabitá najobľúbenejšími receptami, ktoré Martin PYCO Rausch testoval celé roky s viac ako stotisíc ľuďmi, ktorí ho sledujú na sociálnych sieťach. Navyše pridal novinky, rady a zážitky.
Nechýbajú odborné poznámky Silvie Horeckej z Terapia jedlom, ktorá pridala dobré tipy k niektorým receptom o ich nutričnej hodnote, surovinách, či ich kombinácii.
A samozrejme, v knihe sú úžasné fotografie, do ktorých by ste sa najradšej zahryzli. Všetko si nafotil sám PYCO a uvidíte, že už len fotky vám narobia chúťky.
Z knihy vidno, že PYCO miluje vymýšľanie, kreatívny proces pri tvorbe receptov. Rád sa s nimi hrá, dotvára, kombinuje chute, ale nie náhodne, no premyslene. Radí sa aj s výživovou expertkou, ktoré suroviny idú k sebe a vďaka ktorým kombináciám dosiahnete ešte lepšiu chuť, či výživovú hodnotu. Potom skúša, varí a pečie.
Výsledkom sú recepty, ktoré sa oplatí vyskúšať – nie sú zložité, no zároveň sú iné, svieže, nápadité a určite mnohých inšpirujú k tomu, aby v kuchyni strávili trošku viac času. A užili si to.
A prečo si treba variť?
„Pre dobrý pocit. Pre zdravie. Pre lásku k jedlu a svojmu okoliu. Dôvodov, prečo si treba variť, je neúrekom pre každého z nás,“ tvrdí PYCO. „Varenie mi do života vstúpilo ešte počas štúdia na hotelovej akadémii, určitá potreba varenia prišla zas s vegetariánstvom, ale láska k vareniu, tá narastala postupne. Až som jej prepadol úplne a varenie sa pre mňa stalo profesiou.“
Martin PYCO Rausch má na konte už tri mimoriadne úspešné kuchárske knihy. Následne sa pustil do videotvorby a jeho recepty na sociálnych sieťach získali viac ako stotisíc sledovateľov. Získal dve prestížne ocenenia Social Awards Slovakia (SOWA) v ankete najobľúbenejších influencerov slovenského internetu. Sám nakrúca aj fotografuje všetky jedlá a dezerty. Teraz sa konečne vracia s dlho očakávanou kuchárskou knihou, ktorá prináša desiatky chutných receptov.
Ak chcete knihu Treba si variť aj s podpisom a darčekom – špeciálnou multifunkčnou záložkou v tvare malého zápisníka na suroviny, recepty, či poznámky – objednajte si knihu Treba si variť na BUX.sk.
Milan Buno, knižný publicista
Foto: Ikar, Martin Pyco Rausch